کارگردانی که به خیلی ها نسبت ساواکی و حکم اعدام میدهد
فرجالله سلحشور از جمله فعالان جنجالی عرصه فرهنگ است که هر از چند گاهی با گفتههایش اعتراض گروهی از مردم را به همراه دارد. به گزارش نامه، فرجالله سلحشور با آنکه 8 اثر در پرونده کاری خود دارد به عنوان یکی از سیاسیترین فعالان عرصه فرهنگی شناخته میشود که اظهارنظرهایش همواره اعتراضهایی به همراه دارد.
سلحشور که پس از "فاحشهخانه" خواندن سینمای ایران با اعتراض شدید جامعه بازیگران زن مواجه شد، دست از کار خود نکشید و همواره در گفتوگو با سایتها و نشریات گوناگون به گروهها و افراد مختلف هنری اعتراض میکند. وی به دنبال اکران فیلم "من مادر هستم" اعلام کرد که این فیلم از یک جایی و کسانی خط میگیرد و فریدون جیرانی با این کار خود آب به آسیاب دشمن میریزد.
البته این اظهارنظر کارگردان "اصحاب کهف" تنها معطوف به "من مادر هستم" نیست و درخصوص فیلم "یک خانواده محترم" نیز چنین ادعایی دارد تا جایی که اعلام کرد اگر 4 نفر از این خائنان اعدام شوند بقیه حساب کار دستشان میآید. آنچه در زیر میخوانید مهمترین اظهارنظرهای "فرجالله سلحشور" به فعالان عرصه فرهنگی است:
"پانتهآ بهرام" در واکنش به معترضان "من مادر هستم" :
یک نفر ما را از خودمان نجات دهد!
پانته آبهرام بازیگر فیلم "من مادر هستم" در پی اعتراضات انصار حزبالله و برخی دیگر به محتوای این فیلم، واکنش نشان داد.
به گزارش نامه، پانتهآ بهرام که این روزها فیلم "بیخود و بیجهت" و "من مادر هستم" او بر پرده سینماست نسبت به اعتراضات انصار حزبالله واکنش نشان داد و در یادداشتی این اعتراض را اعلام کرد:
یک نفر ما را از خودمان نجات دهد. گویا در یک بعدازظهر جمعه میانه مرداد ماه حدود ساعت 3، یک سفینه فضایی جایی حوالی مرکز کویر مرکزی ایران فرود میآید و مقداری شبه آدم از آن پیاده میشوند.
قدمزنان طبق قراری از پیش تعیین شده، هر کدام راه شهری را در پیش میگیرند و در آنجا تکثیر میشوند و از آنچه شنیدهام، ما نوادگان ابتر و ناسورِ این جانوران فضایی هستیم لابد!
ایران سرزمین ما نیست! جانمان گره خورده این خاک نیست! حقی از منابع و هوای اینجا نداریم گویا! پدران و مادرمان از پشت و سلسله این وطن نیستند! جنگها و خونها و شکستها و برتریها مال پیشینیان ما نیست! علم و دانش و هنر را گذشتگان ما به اقصا دور نفرستادند!
جا نمازِ ترمه مادربزرگ و بوی یاس، خاطره ما نیست اصلا! این پدران ما نبودند که با تعزیه و نقالی، موسیقی و نمایش و عشق را، همزمان حفظ کردند و با چنگ و دندان هنر را با این سرزمین متصل نگاه داشتند و صادر کردند! ما مردمیم، دشمن مردم شاید، از آنچه شنیدهام. چراکه دستگاه محترم لانترماژیک (مجیک) را واسطه حیل کردهایم و بر شاخ، بن میبریم!
از قضا "من مادر هستم" محصول همین نگاه مخرب - فضایی است. در کرهای که ما از آن آمدهایم، خوبی در کنار بدی است که معنا پیدا میکند.
ما فکر میکنیم که خوب بودن یک وظیفه است و این شناعت و زشتی است که باید نمایش داده شود؛ تا تاثیر ناراحت کنندهاش، جامعه را به تحرک علیه بدی وادارد. ما فکر میکنیم که در "من مادر هستم" همه در نظم دایرهوار هستی، به سزای اعمال بد خود میرسند. از این روست که آنکه میکشد و آنکه کشته میشود یکسان گناهکارند و وقتی تو با درد و انزجار و اندوه، سالن سینما را ترک میکنی، دوباره به همه کردههای خود میاندیشی، اما شاید ما این جا زندگی نمیکنیم... ما اینجا زندگی نمیکنیم؟! ما نگران فرهنگ در حال فروپاشی این قوم باستانی نیستیم! ما نیستیم مگر جاندارانی عجیب که از جایی بس دور آمدهایم به شر! یک نفر ما را از خودمان نجات دهد!
هنرمندان به مخالفت با حوزه هنری برخاستند
بازیگران فیلمهای "برف روی کاجها"، "بیخود و بیجهت"، "پذیرائی ساده"، "پل چوبی"، "من مادر هستم" و "من همسرش هستم" نسبت به تحریم فیلمهایش از سوی حوزه هنری بیانیه صادر کردند.
به گزارش نامه، در بیانیه فوق که توسط ویشکا آسایش، صابر ابر، فرهاد اصلانی، مهناز افشار، پانتهآ بهرام، حسین پاکدل، آتیلا پسیانی، نگار جواهریان، میترا حجار، بهرام رادان، حبیب رضائی، مصطفی زمانی، رضا عطاران، ترانه علیدوستی، هنگامه قاضیانی، نیکی کریمی، باران کوثری، مهران مدیری، حسن معجونی، احمد مهرانفر، شیرین یزدانبخش و لادن طباطبایی آمده است:
ما بازیگران این شش فیلم هستیم و هویت حرفهای خود را جدا از فیلمهایی که بازی کردهایم نمیدانیم. فیلمهای ما پارهای از وجود ماست و بیحرمتی شما به این فیلمها بیحرمتی به ما و به جایگاه بازیگر در سینمای ایران است. ما بازیگران این شش فیلم در کنار آثارمان ایستادهایم و آماده شنیدن هر نقد مثبت و منفی درباره این آثار هستیم، ولی تهمتهای شما را بر نمیتابیم و دخالت شما را در روند نمایش این آثار حرکتی غیراخلاقی، غیرقانونی و خلاف عرف و ادب سینمای ایران میدانیم.
پس از انتشار این بیانیه، بازیگران دیگری نیز به حمایت از بازیگران فیلمهای فوق برخاستند. هانیه توسلی، امیر جعفری و یکتا ناصر از جمله بازیگرانی هستند که اعتراض خود را نسبت به اقدام حوزه هنری اعلام کرده و از همکاران خود حمایت کردند.
حوزه هنری نمایش شش فیلم "برف روی کاجها"، "بیخود و بیجهت"، "پذیرائی ساده"، "پل چوبی"، "من مادر هستم" و "من همسرش هستم" را در سینماهای وابسته به این ارگان ممنوع کرده است و این فیلمها را "ضد ارزشی" و "غیراخلاقی" دانسته است.
.: Weblog Themes By Pichak :.