10. چای
چای به عنوان یک گیاه دارویی فوایدی دارد، اما کفه مضرات چای سنگینتر از فواید آن میباشد. کاربرد چای در درمان بیماریهای چشمی است. چای سبب آریتمی قلبی، کم خونی، اختلالات گوارشی، چروکیدگی پوست صورت، ریزش مو و ایجاد سنگ کلیه (به دلیل وجود اگزالات) خواهد شد. چای به دلیل داشتن تئین (مخدر)، موجب اعتیاد و کاهش منیزیم موجود در خون و بروز سرطان میشود. چای به دلیل داشتن کافئین موجب فشار خون بالا، حرکت نامنظم ماهیچههای قلب، افزایش ترشح اسید معده، زایمان زودرس، افزایش قند خون و کاهش جذب آهن از رودها میشود.
چای جاذب سموم محیط بوده و موجب لطافت و پاکیزگی هوا (مانند هوای شمال کشور) میشود. در نتیجه چای منشاء سموم موجود در هواست. در منابع طب سنتی به عنوان پستترین دمکرده گیاهی معرفی شده است. چای سودازا وبلغم زاست. بهتر است از به جای استفاده از چای از انواع دمکردههای ایرانی استفاده شود.
11. قند و شکر
قند وشکر در حقیقت تفاله باقیمانده چغندر و نیشکر هستند که تمام مواد مفید و ارزشمند را از آن گرفتهاند وبه دامها دادهاند و تفاله آن را به انسان میدهند! شکر و قند سفید به دلیل استفاده از مواد رنگ بر، برای کبد مضر هستند و شکر سبب به هم خوردن متابولیسم سلولهای کبدی میشوند. ساکاروز موجود در قند، در بروز بیماریهای زیر تاثیر میگذارد: سرکوب سیستم ایمنی، افزایش بیماریهای قلبی و عروقی، افزایش چربی، چاقی، دیابت، یبوست، سنگ کیسه صفرا و کلیه، آسم، آلرژی، میگرن و انواع سردردها، کیست تخمدان، افزایش هورمون استروژن در مردان، نازایی، پیروی زودرس.
به جای استفاده از قند و شکر می توان از انواع شیرینی های طبیعی از جمله عسل، کشمش، توت، انجیر و خرما استفاده کرد. همچنین می توانید به جای قند و شکر سفید شده از قند و شکر قهوه ای (قند و شکر تهیه شده از چغندر قند که هنوز به آن مواد رنگ بر نزده اند) استفاده کرد که خوشبختانه امروزه در بازار موجود است.
12. مرغ ماشینی
آنها از نور آفتاب و شرایط طبیعی محروم هستند، با هورمونهای رشد یا دانههای غنی شده، به سرعت رشد کاذب پیدا کرده و پروسه طبیعی رشد خود را طی نمیکنند. به مرغها، آنتیبیوتیکهای متنوع ومتعددی خورانده میشود که سبب ایجاد مقاومت میکروبی در بدن انسان و بروز و شیوع عفونتهای میکروبی در بدن فرد خواهد شد. روش ذبح مکانیکی مرغها، سبب ترشح هورمون استرس در بافتهای آنها شده که برای بدن انسان مصرف کننده، مضر است (تحقیق در کشور فرانسه). استفاده بیش از اندازه از مرغهای ماشینی موجب بلوغ زودرس نیز میشود. گوشت مرغ (البته مرغ طبیعی) از لحاظ طب سنتی بلغمزاست و جایگاه چندانی در تغذیه طب سنتی ایرانیان ندارد.
نتیجهگیری:
در کل استفاده از اقلام تولید شده در کارخانهها به دلیل اینکه حاوی انواع مواد نگهدارنده از جمله بنزوات سدیم، نیترات، سربات و ... میباشند، مضر و خطرناک است و قابلیت سرطانزایی را با خود به همراه دارند. بایستی حتیالمقدور از مصرف آنها اجتناب شود که میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
انواع محصولات لبنی کارخانهای (شیر، ماست، پنیر، کره، دوغ، بستنی)، انواع اقلام بستهبندی شده جهت مصرف در پخت غذا و نگهداری طولانی مدت آنها (تنها، کنسروها، کمپوتها، رب گوجه، ماکارونی، روغنهای جامد و مایع نباتی)، انواع ترشیجات کارخانهای (سرکه، آبلیمو و آبغوره)، انواع تنقلات (شکلات، کاکائو، آبنبات، کیک، بیسکویت، چیپس، پفک، لواشک، آلوچه).
طبخ غذا اصول و قواعدی دارد که متاسفانه امروزه در سفره های ایرانی این اصول کمتر رعایت می شود. مهمترین این اصول به شرح زیر می باشد:
1. غذا باید به آرامی و با تأنی و در مدت زمان طولانی و با حرارت ملایم پخته شود.
استفاده از زودپز برای پخت غذا به دلیل وجود حرارت و فشار بالا باعث له شدن مواد داخل زودپز و متلاشی شدن این مواد میشود. در نتیجه غذای تهیه شده در زودپز نه تنها هیچ خاصیتی ندارد (بیشتر یک تفاله است تا غذا) بلکه به دلیل متلاشی شدن، سرطانزا نیز میباشد.
استفاده از مایکروویو برای پخت غذا به دلیل داشتن امواج مایکروویو و تخریب ساختار مولکولی غذاها مضر بوده و موجب سرطان میشود. امواج مایکروویو در مسیر حرکت خود پس از برخورد با ماده یا از آن عبور میکند و یا جذب آن میشود. این امواج جذب موادی که حاوی آب هستند مانند غذا و بدن انسان میشوند. قرار گرفتن در معرض تابش امواج مایکروویو میتواند به مرور موجب سوختگیهای بافتی و آب مروارید شود. این در حالی است که بنا بر تحقیقات صورت گرفته تمام مایکروفر های موجود در بازار نشتی امواج دارند که بسیار خطرناک است. همچنین استفاده از غذاهای مایکروویو شده باعث کاهش حافظه، لطمه به مغز، اختلال در تولید هورمونهای مردانه و زنانه و کاهش و اختلال در سیستم دفاعی بدن میشود. همچنین برخورد مستقیم این اشعه با انسان باعث پاره شدن رشتههای DNA بدن و به دنیا آمدن نوزادان ناقصالخلقه میشود.
علاوه بر موارد فوق برخی از غذاها همانند سیب زمینی اگر در مایکروفر گرم شود باعث لطمه شدید به مغز در حال رشد کودکان میشود. همچنین یکی دیگر از مضرات احتمالی دستگاههای مایکروویو در مورد گرم کردن دوباره غذاهاست که موجب بقای میکروبهای غذا و تغییر ماهیت آنها شده که بسیار برای بدن آسیبزا است.
2. غذاها بایستی از مواد غذایی تازه تهیه شوند و از مصرف مواد فریز شده باید پرهیز کرد.
استفاده از غذاهای فریز شده و منجمد شده بسیار مضر است. در غذاهای فریز شده، ماهیت مواد غذایی دچار تحولاتی میشود که خواص و فواید غذا را تغییر داده و از بین میبرد؛ در نتیجه بدن انسان را با کمبود مواد غذایی مفید روبرو میکند. همچنین نگهداری طولانی مدت این مواد در فریزر موجب تجمع مواد سرطانزا در غذاها میگردد. هر چه مدت فریز کردن غذاها طولانیتر باشد، مضرات آن نیز بیشتر است.
این در حالی است که اکثر بانوان ایرانی ماده غذایی خارج شده از فریزر را جهت استفاده در مایکروفر قرار میدهند که ضرر آن را برای بدن دو چندان میکند.
3. فلسفه نامگذاری آشپزخانه این بوده که محل طبخ آش و فراوردههای آشی بوده است.
پایه سفره ایرانی آش بوده است. آشها هم غذا هستند و هم دارو. متاسفانه امروزه خانوادههای ایرانی کمتر از آش بهره میبرند و یکی از دلایل مهم آنها ایجاد ناراحتیهای گوارشی میباشد. در صورتی که آش با مصلحات آن مصرف شود، نه تنها نفخ و سوزش معده ایجاد نخواهد کرد، بلکه سبب درمان و بهبود مشکلات گوارشی نیز میشود.
.: Weblog Themes By Pichak :.